Prof.dr.ir. J.F.G. (Sjef) Cobben

Sjef Cobben is afgestudeerd aan de TU Eindhoven, waar hij in 2007 promoveerde op het vakgebied Power Quality. Naast zijn werkzaamheden bij Alliander, is Sjef directeur van CO-Education, dat hij in 2008 oprichtte. Niet alleen via zijn eigen bedrijf doet Sjef aan kennisoverdracht, als universitair docent aan de TU/e werkt hij met studenten aan uiteenlopende projecten. Ook is Sjef lid van nationale en internationale werkgroepen, zoals NEC 64 (NEN 1010) en NEC 8 (spanningskenmerken). Sjef heeft diverse publicaties op zijn naam staan, levert bijdragen aan magazines in binnen- en buitenland en is regelmatig gastspreker op congressen. Bovendien is Sjef hoofdredacteur van de Kennisbanken E-Installatie, waaronder NEN 1010.

Bekijk ook de gratis video Zonnepanelen van Sjef Cobben. 

 

Marcel Wennekes

Marcel Wennekes heeft ruim 40 jaar ervaring met elektrotechniek. De laatste jaren houdt hij zich vooral bezig met de inhoud van de meterkast in woningen en gebouwen. Als actief lid van IEC, CENELEC en NEN levert hij een bijdrage aan de totstandkoming, interpretatie en implementatie van nieuwe normen.

Nu de energietransitie in volle gang is, is standaardisatie belangrijker dan ooit. In veranderende woningconcepten worden installaties op andere manieren opgezet. En nieuwe technieken in bestaande installaties vragen om extra aandacht om de veiligheid te waarborgen. Innovatie en duurzame techniek vragen dan ook om snelle aanpassing van normen en standaarden. 

‘Ik houd me al 15 jaar bezig met standaardisatie. De energietransitie kent veel uitdagingen en dat houdt het werk boeiend.’  Marcel Wennekes