Nieuwe woonhuizen krijgen geen gasaansluiting meer. Dat betekent dat alle voorzieningen (ook koken en verwarming) elektrisch moeten worden gerealiseerd. Voor verwarming zijn warmtenetten nog een mogelijkheid. Tijdens deze middag wordt gekeken naar de mogelijke uitvoering van nieuwe woningen zonder gasaansluiting. Nieuwe technologieën kunnen hierbij natuurlijk niet ontbreken. De nieuwe installaties zullen zijn voorzien van PV-systemen, een aansluiting voor de elektrische auto, een warmtepomp en mogelijk ook diverse regelsystemen inclusief een opslagsysteem.

Deze kennismiddag is vooral bedoeld voor installateurs, adviseurs, woningbouwverenigingen, eigenaren van grotere PV-installaties, leveranciers van PV-systemen en inspecteurs.  

 

 

 

 

Dagvoorzitter en spreker

Prof. Dr. Ir. J.F.G. (Sjef) Cobben

Sjef Cobben is als hoogleraar verbonden aan de TU Eindhoven. Hij heeft diverse publicaties op zijn naam staan, levert bijdragen aan magazines in binnen-en buitenland en is regelmatig gastspreker op congressen. Bovendien is Sjef Cobben hoofdredacteur van de Kennisbank Installatie Journaal waarin praktische informatie is opgenomen op het gebied van de NEN 1010, NEN 3140, Power Quality, Verdeelsystemen, ATEX en Machineveiligheid.

Inclusief gratis boek (t.w.v. € 52,-)

Het Praktijkboek De elektrische woonhuisinstallatie. Nu en in de toekomst van Prof. dr. ir. J.F.G. (Sjef) Cobben.