Tijdens deze online kennismiddag worden de nieuwe delen  8-1 en 8-2 van de NEN 1010 toegelicht.
Naast eisen voor de basisinstallatie gaat de internationale versie van de NEN 1010 ook informatie geven over het ontwerpen van efficiënte (lees installatie met geringe verliezen) en slimme installaties waarbij veel nieuwe technologie is toegepast. Bij deze nieuwe technologie kan men denken aan PV-systemen, opslag, energiemanagement en dergelijke, waarbij ook gekeken wordt naar terugvoeding in het openbare net en autonoom bedrijf, losgekoppeld van het openbare net.

Het online programma richt zich op installateurs, adviseurs en technische dienst van bedrijven die
verantwoordelijk zijn voor de elektrische installatie. Ook energieadviseurs en leveranciers en gebruikers van nieuwe technologie kunnen gebaat zijn bij het volgen van deze kennismiddag.

  • In één middag uw kennis over elektrische installaties up-to-date
  • Uitgebreide toelichting op de nieuwe delen NEN 1010
  • Gratis Praktijkboek Uitleg en Toepassingen NEN 1010 (incl. 8.1 en 8.2)
  • Bij OTIB aangesloten bedrijven kunnen subsidie aanvragen
  • Na afloop ontvangt u een deelnamecertificaat

 

 

Dagvoorzitter en spreker

Prof. Dr. Ir. J.F.G. (Sjef) Cobben

Sjef Cobben is als hoogleraar verbonden aan de TU Eindhoven. Hij heeft diverse publicaties op zijn naam staan, levert bijdragen aan magazines in binnen-en buitenland en is regelmatig gastspreker op congressen. Bovendien is Sjef Cobben hoofdredacteur van de Kennisbank Installatie Journaal waarin praktische informatie is opgenomen op het gebied van de NEN 1010, NEN 3140, Power Quality, Verdeelsystemen, ATEX en Machineveiligheid.

Inclusief gratis boek (t.w.v. € 99,-)

Dit praktijkboek is gebaseerd op de nieuwe editie van NEN 1010:2020 en is inclusief de uitleg en toepassing van deel 8 Slimme installaties.